+=

Cultuur

Laat je verrassen, inspireren en verwonderen door wat Weert te bieden heeft. Bijzonder erfgoed, inspirerende cultuurmakers, creatieve ondernemers en uitnodigende culturele instellingen. Vergeet vooral het rijkelijke culturele verenigingsleven niet.

De Weerter cultuur mag zeker niet ontbreken. Wat te denken van de Wieërter kermis die bekent staat als de grootste in de regio. Waar plezier voor jong en oud voorop staat en vooral betaalbaar is voor iedere bezoeker. Het jaarlijkse sinterklaashuis in de historische Paterskerk, Vasteloavend op de markt en niet te vergeten het Wieërter dialect.

Al wandelend door de stad vind je ook de creativiteit van jonge kunstenaars. Street art is kunst! En zeker goed te combineren met het rijkelijke culturele erfgoed. Een korte wandeling neemt je mee vanuit het vernieuwde Kasteelpark Nijenborgh naar het industrieel erfgoed aan de Zuid-Willemsvaart. Verwonder je bij het Zuilen Kabinet aan de Suffolkweg-Zuid en maak je wandeling compleet met een bezoek aan het station, de Sint Martinuskerk en de schilderingen bij het Muntgebouw.

Vind hier meer informatie over kunst en Cultuur in Weert.