+=

Natuur

Beleef een uniek stukje natuur in Weert en omgeving. Een groot deel van de gemeente Weert bestaat uit gevarieerde en bijzondere natuur. Daarvan is Grenspark Kempen-Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied, met stip op 1 de grootste!

Grenspark Kempen-Broek

Een bijzonder uitgestrekt gebied met diverse soorten natuur en zeldzame planten- en diersoorten. Wie er op ontdekking gaat vind er bevers, edelherten, kraanvogels, nachtegalen, wielewalen, kwakende boomkikkers en vele soorten vlinders en libellen. Met trots draagt Grenspark Kempen-Broek de libel dan ook als beeldmerk en vind je de libel levensgroot in het Zintuigenpark midden in Natuur en Recreatiegebied De IJzeren Man.

Pareltjes

Struinend door Weert zijn er nog vele mooie groene plekjes te ontdekken. Het verliefden laantje tussen de Minderbroederslaan en de Zuid Willemsvaart, Kasteelpark Nijenborgh, Usulinenhof, Raphaelpad en neem zeker ook eens een kijkje in de bloemrijke kloostertuin van het Birgittinessenklooster.

Natuurgebieden

Ontdek iedere keer weer andere mooie plekjes rondom Weert. Op maar liefst tien verschillende locaties in Weert en omgeven kerkdorpen vind je de poorten tot ongerepte stukjes natuurgebied.

Vind hier meer informatie over de natuur in Weert.