+=

Noord- & Midden-Limburg

Een unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling. Midden-Limburg met het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland, de Maasplassen, en Noord-Limburg met het natuurrijke Land van Peel & Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen vormen een perfecte aanvulling aan de heuvels en plateaus van Zuid-Limburg. Een unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling die Limburg bij uitstek geschikt maakt voor tal van ontspanningsmogelijkheden. 

Noord-Limburg is het noordelijke gedeelte van de Nederlandse provincie Limburg. De zuidelijke grens met Midden-Limburg omvat de gemeenten Peel en Maas op de linker Maasoever en op de rechter Maasoever Beesel. De noordelijkste gemeenten Mook en Middelaar en Gennep grenzen aan Gelderland.

Noord-Limburg, bekend om haar agrarische activiteiten, waaronder glastuinbouw, veeteelt en boomteelt, biedt naast haar bos- en natuurgebieden ook verschillende recreatieparken en attracties zoals Toverland en de Kasteeltuinen Arcen. Met Venray en Venlo als belangrijkste gemeenten en geconcentreerde industriegebieden, is het gebied een belangrijke hub voor logistieke bedrijven en regionale voorzieningen. Bezoekers kunnen genieten van de Limburgse gastvrijheid en cultuur, terwijl ze de rijke geschiedenis en hedendaagse kunst en cultuur ontdekken.

Midden-Limburg is een deel van de Nederlandse provincie Limburg. Het gebied ligt centraal in de provincie aan weerszijden van de Maas. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de grens met de gemeente Peel en Maas en de gemeente Beesel. Aan de zuidkant wordt het gebied begrensd door de grens met de gemeente Sittard-Geleen.

Midden-Limburg heeft twee belangrijke steden: Weert en Roermond, die samen de ‘Ontwikkelas Weert-Roermond’ vormen. In 2007 onderging de regio een gemeentelijke herindeling, waarbij 11 gemeenten werden samengevoegd tot 4. Er zijn diverse toeristische en recreatieve hoogtepunten, zoals natuur- en recreatiegebieden, historische stadscentra en designer outlets. Het heuvelachtige landschap en de Bourgondische cultuur maken Midden-Limburg uniek voor Nederland. Er is voor elk wat wils: van geschiedenis en hedendaagse kunst en cultuur tot internationale attracties.