+=

Ontdek de charme van Weert: 12x unieke wijken om te verkennen 

20 jun 2023
3 minuten

Weert, gelegen in de betoverende provincie Limburg, is een stad vol karakter en schoonheid. Met een rijke geschiedenis, pittoreske straatjes en levendige gemeenschappen, is Weert een plek die het ontdekken waard is. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de twaalf wijken van Weert, elk met zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden. Maak je klaar om de verborgen pareltjes van Weert te verkennen! 

Boshoven

Boshoven is een bruisende wijk in het noorden van Weert. Het biedt een mix van woningen, van eengezinswoningen tot appartementen, en heeft een groot winkelcentrum waar je naar hartenlust kunt winkelen. Boshoven grenst aan het prachtige natuurgebied De IJzeren Man, waar je kunt genieten van wandelingen, fietstochten en zwemmen. 

Molenakker en Kampershoek

Molenakker en Kampershoek zijn twee aangrenzende wijken in het oosten van Weert. Ze worden gekenmerkt door groene landschappen en parken, waardoor ze perfect zijn voor buitenactiviteiten. Beide wijken hebben een mix van woningen en bieden een rustige en aantrekkelijke woonomgeving. 

Biest

Biest, gelegen in het zuidwesten van Weert, is een gezellige wijk met een diversiteit aan woningen. Hier vind je zowel eengezinswoningen als appartementen. Biest heeft veel groene parken en open ruimtes, waardoor het ideaal is voor liefhebbers van buitenactiviteiten en gezinnen. 

Groenewoud

De wijk Groenewoud, gelegen in het noordwesten van Weert, biedt een mix van woningen en heeft een aangename sfeer. Groenewoud is omgeven door groene gebieden en heeft verschillende voorzieningen, zoals basisscholen en sportfaciliteiten, die het tot een populaire woonwijk maken. 

Fatima

Fatima, gelegen in het westen van Weert, is een multiculturele wijk met een levendige gemeenschap. De wijk heeft een mix van woningen, van eengezinswoningen tot appartementen, en biedt een scala aan voorzieningen, zoals basisscholen en sportfaciliteiten. Fatima staat bekend om zijn lokale evenementen en bruisende sfeer. 

Keent

Keent is een groene wijk in het zuidoosten van Weert en wordt omgeven door prachtige natuurlijke landschappen. Met zijn rustige sfeer en een mix van woningen, is Keent een ideale plek voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. De wijk heeft ook basisscholen en sportfaciliteiten in de buurt. 

Moesel

Moesel is een moderne wijk in het noorden van Weert, met brede lanen en eigentijdse architectuur. De wijk biedt een scala aan voorzieningen, waaronder een groot winkelcentrum, scholen en sportfaciliteiten. Moesel is de plek waar je moet zijn voor een bruisende levensstijl. Geniet van winkelen in het uitgebreide winkelcentrum, ontspan in een van de vele parken en groene ruimtes, en maak gebruik van de sportfaciliteiten voor een actieve levensstijl. Moesel is een levendige wijk waar altijd iets te beleven valt. 

Graswinkel

Graswinkel is een groene wijk in het noordoosten van Weert. Het grenst aan het prachtige natuurgebied De IJzeren Man en biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De wijk heeft een mix van woningen en voorzieningen zoals basisscholen en sportfaciliteiten. 

Leuken

Leuken is een charmante wijk in het zuiden van Weert, gekenmerkt door smalle straatjes en historische gebouwen. Het is een rustige en pittoreske omgeving waar je kunt genieten van een wandeling en de prachtige architectuur kunt bewonderen. Leuken heeft ook basisscholen en sportfaciliteiten in de buurt. 

Kazernelaan 

Kazernelaan is een wijk in het noorden van Weert, gelegen nabij de voormalige militaire basis. Het is een rustige woonwijk met een mix van woningen en groene gebieden. De wijk biedt een vredige omgeving en is ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. 

Hushoven en Laarveld

Hushoven en Laarveld: Hushoven en Laarveld zijn twee aangrenzende wijken in het westen van Weert, die samen een aantrekkelijk woongebied vormen. Deze wijken bieden een mix van woningen met moderne architectuur en brede lanen. Ze zijn ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar eigentijdse woonomgevingen.

Weert-Centrum 

Weert-Centrum is het bruisende hart van de stad. Het historische centrum biedt een mix van winkels, restaurants en cafés, evenals culturele bezienswaardigheden zoals het stadhuis en de Sint-Martinuskerk. Hier kun je genieten van de gezellige sfeer, winkelen in de diverse boetiekjes en grote winkelketens, en ontspannen op een van de vele terrassen. Het centrum van Weert is ook de locatie van verschillende evenementen, festivals en markten die het hele jaar door plaatsvinden. Verken de prachtige straatjes, bewonder de historische architectuur en laat je onderdompelen in de levendige ambiance van het centrum van Weert. 

Wellicht ook iets voor jou?

Wijken & dorpen
5x de schoonheid van de Weerter kerkdorpen 
In het schilderachtige landschap van Nederlands Limburg liggen vijf kerkdorpen die stuk voor stuk...
Wonen
Waarom je niet moet twijfelen aan wonen in Weert!
Weert, een gezellige stad in het zuiden van Nederland, heeft veel te bieden voor haar inwoners. O...