+=

Ondernemen in Weert

Op de grens van Noord-Brabant, Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, onder de rook van Eindhoven, Weert! De Poort van Limburg! Een hele mooie en interessante plaats om je te vestigen als ondernemer. Een stad met een authentiek centrum en een ruim en gevarieerd aanbod van bedrijventerreinen. Dynamisch en ondernemend. Goed en snel bereikbaar over weg, water en spoor. En de vlakbij gelegen luchthavens niet te vergeten.

Werken
Ontdek de voordelen van werken in Weert:
Als je op zoek bent naar een stad waar je jouw carrière kunt starten, ontwikkelen en versterken, ...

Met zo’n 50.000 inwoners is Weert een middelgrote stad met een centrumfunctie. Het verzorgingsgebied telt ongeveer 150.000 inwoners. Een stad die open staat voor nieuwe innovatieve initiatieven. En dat is terug te vinden in de bedrijvigheid die de stad nu rijk is.

Regionale, nationale en internationale industrie, stevige agrarische bedrijven en steeds vaker de vestiging van zakelijke dienstverleners. Vele bedrijven zijn al generaties lang in Weert gevestigd. Zij bevestigen het gunstige ondernemersklimaat in onze stad. Dat Weert een prima stad is voor wonen en werken blijkt ook regelmatig uit diverse onderzoeken. Het gemeentebestuur draagt hieraan bij door bijvoorbeeld het realiseren van gedifferentieerde en ruim opgezette bedrijventerreinen met veel aandacht voor veiligheid, goede onderwijsvoorzieningen en een optimale infrastructuur.

Ondernemerszaken

Het contactpunt voor het bedrijfsleven binnen de gemeente. Heb je als ondernemer een vraag aan de gemeente Weert, maar lijkt alles een doolhof, wil je je vestigen of jouw bedrijf verplaatsen? Of heb je graag dat we een keer bij jou langskomen? Het team van Ondernemerszaken staat voor je klaar! Op zakelijke en deskundige wijze wordt jouw vraag of probleem opgepakt.

Voor aanvullende vragen of informatie verwijzen wij je graag naar de pagina van Ondernemerszaken.

Detailhandel, leisure en horeca

De horeca is een onmisbare pijler van een dynamische centrumontwikkeling. Een kloppend stadshart versterkt de identiteit van en de binding met de stad. Dit is van belang voor zowel de eigen inwoners, bewoners van de regio en recreanten. In de overige delen van de stad kan de horeca, afgestemd op het niveau en de aard van de wijk en het dorp, een bijdrage leveren aan een prettig woon- en verblijfsklimaat.

Streetwise

De gemeente Weert heeft een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Streetwise. Ze begeleiden zowel startende als ervaren ondernemers naar een vestiging in ons winkelgebied. Van ondernemingsplan tot locatie, van financiering tot vergunning. Streetwise heeft op alle vlakken het netwerk in huis om je naar de meest geschikte locatie te begeleiden. Deze begeleiding is kosteloos voor ondernemers die zich willen vestigen in het centrum van onze gemeente. Ga naar wijzijnstreetwise.nl voor meer informatie.