+=

Clubs & verenigingen

Ontspanning of inspanning?! Met meer dan 80 inclusieve verenigingen voor zowel sportieve als ontspannende activiteiten is er voor iedereen een activiteit te vinden.

Clubs & verenigingen
De Rogstaekers
De Rogstaekerslegende Vae zeen as Rogstaekers geboeëre De vastelaovendjveering in Wieërt és hieel...
Clubs & verenigingen
Dé cultuurpartner Rick
Rick brengt iedereen op elk moment in het leven in met kunst en cultuur in beweging. Via kunst le...
Clubs & verenigingen
Bal Basketbal Academy Limburg
Basketbal Academie Limburg (BAL) staat voor het opleiden van talent en biedt jonge basketbalspele...

Voor een overzicht van alle sporten, sportverenigingen en sportlocaties in Weert is een kijkje op de pagina Weert in Beweging de moeite waard. Dit is een platform dat zich inzet voor gezondheid en beweging.

Wist je dat de gemeente Weert zich extra inzetten voor topsporters en talenten en voor topsportorganisaties en -evenementen. Bijvoorbeeld voor geschikte accommodaties. Voor de sporten volleybal, basketbal en handboogschieten zijn er regionale talentcentra gevestigd in Weert.

Basketball Academie Limburg en dartvereniging The Fanatics komen allebei uit in de hoogste landelijke competitie. Daarom zijn de drie voortgezet onderwijs scholen uit Weert erkend als Topsport Talentschool. Op een Topsport Talentschool krijgen leerlingen extra faciliteiten om sport en studie te kunnen combineren. Op dit moment worden zo’n 85 sporttalenten begeleid in hun studie en sportcarrière.

We doen het samen

Vind je het lastig om een goede vereniging of club te vinden die bij je past? Gaat het soms niet zo gemakkelijk om sociaal contact te maken bij een club? Of weet je niet zo goed waar je interesses liggen? Dan is Punt Welzijn er voor je! Punt Welzijn is een dienstverlenende welzijnsorganisatie en richt zich op kinderen, jongeren, ouders, senioren, vrijwilligers (organisaties), mantelzorgers, buurtbewoners en nieuwkomers in gemeente Weert. Punt Welzijn stimuleert iedereen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Met zijn allen kunnen we er een prettige samenleving van maken. Ze geloven dat je samen het verschil kan maken. Samen krijg je meer dingen voor elkaar. Samen is leuker. Punt Welzijn stimuleert mensen om in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk. We werken aan bestendige veranderingen voor nu en later.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Punt Welzijn.