+=

Gezondheid & zorg

Waarin een kleine stad toch groot kan zijn! Met ons eigen streekziekenhuis hebben we vele specialisme in eigen stad. Op sommige vakgebieden hebben we zelfs extra kennis waarvoor mensen uit de gehele regio terecht kunnen in het Sint Jans Gasthuis.

Gezondheid is zeer belangrijk en draagt ook bij aan het woon en werk plezier in de regio. Daarom is Weert ook rijk aan goede, betrouwbare en gespecialiseerde zorgaanbieders.

In Weert vind je vele samenwerkende huisartspraktijken, tandartsen, fysiotherapeuten en nog veel meer. Is alternatieve geneeswijze meer voor je weggelegd? Ook deze zorgaanbieders zijn te vinden in Weert.

  • Zorgaanbieders binnen handbereik
  • Gerenommeerde zorg: Jaarlijkse controles scoren hoog!
  • Zorg met veel aandacht en persoonlijke benadering.

Persoonlijke verzorging

Niet alleen gespecialiseerde zorg is beschikbaar voor iedereen maar ook is er voldoende aanbod voor de persoonlijke verzorging. Ook aan het dierenwelzijn wordt goed aandacht geschonken. Denk hierbij aan schoonheidsspecialisten, pedicures, diverse honden trimsalons en dierenartspraktijken.

Als het zelf even niet meer kan

Heeft u thuis wat meer hulp nodig, is het beter als uw vader of moeder niet meer alleen woont, moet u herstellen na een operatie of na bijvoorbeeld een CVA, en ziet u daar enorm tegenop?

We blijven het liefst alles zelf doen, maar soms moeten we dingen (tijdelijk) uit handen geven. Vaak helpen uw partner, uw kinderen of andere mensen die dichtbij staan waar het kan. Maar soms kan het niet anders en is er meer zorg nodig.

Dan is het goed dat er professionele zorg is waar het om mensen draait, om u. Stichting Land van Horne vindt het belangrijk dat u uzelf kunt zijn, ook als u (tijdelijk) door een beperking, een ziekte of ongeluk de hulp van anderen nodig hebt. Uzelf zijn betekent leven op uw eigen manier. Voor Stichting Land van Horne is het de uitdaging om u in staat te stellen om uw leven op persoonlijke wijze vorm en inhoud te (blijven) geven. Uzelf zijn is dan ook het maken van uw eigen keuzes en het hebben van eigen verantwoordelijkheden. En natuurlijk uzelf thuis voelen.

Zorg en welzijn voor jong en oud

Ondersteuning op school of thuis, kom je er in de opvoeding even niet meer uit, dagbesteding voor onze ouderen of mensen met dementie, een gehandicapt kind wat nu? Naast alle reguliere zorg bieden diverse zorginstellingen ook gespecialiseerde zorg voor specifieke vragen.

Komt u er zelf niet aan uit, neem dan contact op met het sociaal domein van de Gemeente Weert via de Vraagwijzer.

Sint Jans Gasthuis

SJG Weert staat voor verbondenheid. Als streekziekenhuis hebben we een netwerk als geen ander: in huis kennen we elkaar door en door en werken we boven de muren van de poliklinieken en afdelingen uit. Dat maakt het mogelijk om patiënten te behandelen vanuit hun persoonlijke situatie en een integrale aanpak, in plaats van vanuit één aandoening of behandeling. We leveren zorg in de volle breedte, met bijzondere aandacht voor kwetsbare ouderen en oncologie. En is er gespecialiseerde zorg nodig die wij niet in huis hebben? Dan maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van zorgpartners. Voor elke expertise weten we zo de beste specialisten voor u te vinden. Simpelweg omdat we elkaar kennen en aandacht voor u hebben.

Werken in SJG Weert

Als je kiest voor werken in SJG Weert, kies je voor werken in een kleinschalig streekziekenhuis, midden in de stad. Samen met zo’n 1.100 collega’s lever je een bijdrage aan basiszorg van hoog niveau; direct aan het bed of op een van de ondersteunende afdelingen. Dat doe je met je collega’s binnen SJG Weert, maar zeker ook in samenwerking met onze partners in de regio. Persoonlijk contact, korte lijnen en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. De patiënt staat daarbij steeds op de eerste plaats.

Meer informatie over Sint Jans Gasthuis Weert vind je op de website www.sjgweert.nl.