+=

Sport & vermaak

Een balletje slaan, hardlopen, zwemmen of liever een avondje dansen, naar de film of een bezoekje aan de vele evenementen die Weert rijk is. Voor iedereen is er iets te doen en te beleven. 

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen! Met meer dan 80 sportverenigingen en – instellingen binnen Weert is er voor iedere sporter een passende sportclub of vereniging. De verenigingen staan te popelen om iedereen gastvrij te ontvangen en enthousiast te maken over hun tak van sport.

Sport & vermaak
Weert: Waar Sport en Actie Samenkomen 
Weert is een bruisende stad die bekend staat om zijn rijke sportcultuur en diverse sportieve acti...

Voor een overzicht van alle sporten, sportverenigingen en sportlocaties in Weert is een kijkje op de website Weert in Beweging de moeite waard. Dit is een platform dat zich inzet voor gezondheid en beweging.

Er is altijd iets te beleven in de gemeente Weert! Zowel in de historische binnenstad als in de omliggende dorpen is een breed aanbod aan allerlei soorten vermaak. Een bezoekje brengen aan Weert, een uitje in de vrije tijd? Een wandel- of fietsroute door het groen? Of misschien een leuk evenement?

Jaarlijkse evenementen

Weert kent vele jaarlijkse kleine en grote terugkomende evenementen waar Weert gruuëts op is. Een eeuwenoude traditie met vermaak voor jong en oud die nooit zal vergaan: Kermis! De een na grootste en meest gezellige kermis van Nederland, maar ook nog eens de voordeligste.

De jaarlijkse braderie in de binnenstad, geliefd om zijn vele kramen en live muziek bij de horecaondernemers, de molendagen, Koningsmarkt, vasteloavend, kinderbraderie in de zomer en vergeet vooral niet het huis van Nicolaas in de Paterskerk.

Plezier voor jong en oud

Een spannende film in de Gotcha, een swingende voorstelling in de Bosuil, spelen in indoorspeelhal van Kidsplaza of een creatieve workshop bij Rick!. Maar ook even heerlijk uitwaaien in de natuur of een ijsje kopen en daarna genieten van het vernieuwede Kasteelpark. Voor alle leeftijden is er volop plezier in Weert. Ook wanneer het minder mooi weer is zijn er talloze mogelijkheden. Dat wil je toch als je een dagje weg bent met het gezin. Terwijl de kinderen zich uitleven tijdens een activiteit is er vaak de mogelijkheid voor een rustig drankje of doe je gewoon lekker mee.